Tavo Baras »

Atvėsintas vynas su prieskoniais

Ingredientai :

6vnt taurių
2 X 750ml buteliai raudono vyno (pvz. cabernet sauvignon ar kt.)
2/3 puodelio smulkaus cukraus
2 cinamono lazdelės, padalintos pusiau išilgai
3vnt anyžių žvaigždučių
1vnt vanilės pupelė, padalinta pusiai išilgai


Gaminimas:

Į didelę, gilią, keptuvę supilkite vyną, sudėkite cukrų, cinamoną ir anyžių. Naudojant aštrų peilį, nuvalykit sėklas nuo vanilinės pupelės. Įberkite sėklas ir pupelę į keptuvę. Kaitinkite ant mažos kaitros, maišant, apie 15 min arba kol cukrus ištirps. (Dėmesio! Neužvirkite! priešingu atveju alkoholis praras visas savo savybes.)

Nuimkite keptuvę nuo kaitros. Uždenkite. Padėkite į šoną 1-2 valandoms kad išsiskirtų skonis. Po to perkoškite mišinį į stiklinį indą, atsikratant prieskonių ir pupelių. Perkoštą gėrimą uždenkite. Padėkite į šaldytuvą per naktį arba kol savaime atvės.

Supilkite vyną į taures. Patiekite su pita traškučiais ir padažu prie jų.


Receptą atsiuntė (Autorius):

Alison

Įvertinimas: 2.75 (Balsų: 90)

0   
Komentarų
  1. Komentarų nėra. ....

Puslapiai: 

Rašyti komentarą
     
Komentatorių atsakomybė

Slaptas klausimas(Būtinas) 2 + 6 =